
Загрейте един котлон на силна температура.
Поставете 4 от яйцата в тенджера, покрийте ги с вода и варете до готовност. След като водата заври и минат 7 минути, дръпнете от огъня и оставете яйцата да поседят в горещата вода за още няколко минути. След това ги извадете от горещата вода и ги залейте със студена, за да изстинат.
Вземете суровата наденица и изстискайте каймата от нея в купа. С ръце внимателно обгърнете всяко сварено яйце с каймата като гледате то да се покрие от всички страни. След това още по-внимателно овалвате всяко топче в разбитите яйца, топвате в галетата и поръсвате с брашно.
Пържете на маслена баня в сгорещеното олио до златистокафяво.
Сервирайте шотландските яйца разрязани на половини, за да се види ефектът им. Декорирайте с домати, маруля или краставици по избор.
Време за приготвяне: 45 минути
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: