Меню

Предястие с киноа, магданоз и лимон

25 март 2015 | 11:55 | Илияна Николова
5 от 6 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица масло
1 чаша несварена киноа
2 чаши зеленчуков бульон (разтворен)
2 супени лъжици нарязан чесън (или намачкан)
2 супени лъжици пресен магданоз
½ супена лъжица ситно нарязана мащерка
¼ чаена лъжичка сол
1 глава лук, ситно нарязан
сокът от един лимон
40 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Разтопете маслото в тенджера на водна баня на средна температура. Добавете киноата. Разбърквайте, за да не залепне. Нека покафенее леко за около 5 минути.

След това добавете предварително разтворения бульон и варете за около 15 минути. Киноата трябва да поеме течността.

Ако е останала течност след като киноата е готова – отцедете я. След това смесете варивото с чесъна, магданоза, мащерката, солта и лимоновия сок. Разбъркайте, докато всички съставки се смесят.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай