Меню

Арменски хумус с авокадо и джинджифил

1 юни 2015 | 18:10 | Илияна Николова
3 от 3 гласа
Добави в любими
400 г варен нахут
4-5 супени лъжици пълнозърнест сусамов тахан
1-2 скилидки чесън
1 авокадо
1 лимон
2 чаени лъжички лют червен пипер
2 щипки джинджифил
1 щипка черен пипер
1и ½ чаени лъжички сол
1 и ½ чаени лъжички кимион
¼ чаша зехтин
15 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Изцедете сока от лимона. Почистете авокадото от кожата и премахнете костилката. Изцедете нахута от водата. Чесънът намачкайте добре.

След като сте подготвили всички продукти ги пасирайте в блендер, кухненски робот или с помощта на пасатор. Трябва да се получи сравнително гладка смес.

Сервирайте върху препечена филийка.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай