Меню

Домашен хумус с червено цвекло и чесън

13 юли 2016 | 18:09 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 глави червено цвекло
250 г сварен нахут
1 лимон
1 супена лъжица сусамов тахан
100 мл зехтин
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка чесън на гранули
1 щипка нарязан магданоз
15 мин.

  • Порции: 5

Продукти
Приготвяне

Ако сте решили да използвате прясно цвекло, трябва да го сварите много добре, докато омекне напълно. Иначе е възможно да използвате и готово цвекло от консерва. Най-лесно ще ви е с настърганото цвекло.

Изстискайте сока от лимона. В купата на кухненския робот смесете всички съставки и пуснете на бързи обороти, докато сместа стане напълно гладка. Сложете в подходяща купа и поръсете с още малко пресен магданоз преди сервиране.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай