Меню

Патладжани „Ветрило“

22 април 2014 | 12:16 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
6-7 бр големи патладжана
300-400 г моцарела
3-4 бр домати
1 глава кромид лук
зехтин на вкус за поръсване
щипка сол
150 г настърган пармезан
1 бурканче доматено пюре

Продукти
Приготвяне

Патладжаните се измиват и накисват в солена вода, за да се извлече горчивината им. След това се разрязват по дължина без да се отстраняват дръжките, за да се получи форма на ветрило.

Моцарелата, доматите и лукът се нарязват на кръгчета и се подреждат между нарязаните части на патладжаните. Овкусява се със солта, поръсва се със зехтин. Накрая се добавя доматеното пюре, предварително редуцирано в тиган, за да се сгъсти. Запечете в предварително загрята фурна на 200°C. 10 минути преди да извадите ястието от фурната поръсете с пармезана, за да се запече.

Опитайте още:

Снимка: личен архив

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Koleva ( преди 9 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
titi ( преди 10 години )