1 ч.
-
Порции: 8
Почистете и нарежете зеленчуците. Тиквичките, патладжана и доматите нарежете на кръгове. Чушките нарежете на жулиени. Гъбите можете да оставите цели по желание или да нарежете на слайсове.
Загрейте мазнината на средна температура. Запържете в нея лука, докато се задуши. Добавете чушките и продължете да задушавате още няколко минути.
Прибавете тиквичките, патладжаните и гъбите. Оставете ястието да се готви още около 15 минути като разбърквате постоянно. Накрая добавете доматите. Залейте зеленчуците с водата и посолете.
Похлупете с капак и задушете, докато започне да ври. 20-25 минути след като ястието е завряло, би трябвало да е готово.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: