Меню

Печено брюкселско зеле с карфиол и ябълки

16 декември 2015 | 17:30 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г брюкселско зеле, нарязано наполовина или цели зелки
1 чаша нарязан карфиол
2 обелени ябълки, нарязани на едри парчета
1 глава червен лук, нарязан
1 супена лъжица зехтин
сол и черен пипер на вкус
½ чаша златни или червени стафиди (може и сушени червени боровинки)
¼ чаша счукани орехи
1 супена лъжица шардоне
30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Постелете алуминиево фолио върху тавичка за печене.

Разпръснете брюкселското зеле, карфиола, ябълките, лука и покрийте със зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Разбъркайте леко, за да смесите съставките.

Печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути или докато брюкселското зеле и карфиолът омекнат.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай