1 ч.
-
Порции: 8
Загрейте фурната на 200 градуса. Отделно пуснете котлона на средно висока температура. Запечете нарязаната чушка в тигана, докато почернее леко от всички страни.
Добавете в тигана зехтина. Като се загрее добавете спанака и лука. Похлупете го под капак, за да се задушат заедно с чушката. Подправете със солта и черния пипер. Разбъркайте и отстранете от котлона.
Отделно смесете яйцата с галетата, ¾ чаша вода и още малко сол в голяма купа. Разбъркайте и добавете сместа в тигана. Натрошете сиренето и сложете и него в тигана. След като се запържи, пъхнете фритатата във фурната, ако тиганът ви е с огнеупорна дръжка. Ако не – пресипете я в тава за печене.
Печете за около 15 минути или докато добие златист загар.
Снимка: iStock
Опитайте още: