
-
Порции: 6
В тенджера кипнете 3 чаши вода. Добавете ориза и разбъркайте. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри около 40 минути.
През това време почистете чушките и отрежете капачетата. Поставете чушките в микровълновата фурна върху плитка тавичка с един пръст вода в нея. Затоплете ги за 1-2 минути, за да омекнат.
В малък тиган смесете соевия сос, шерито и соса Уорчестър. Нека да къкри малко. След това добавете тофу, разбъркайте и отново оставете да къкри, докато течността се абсорбира.
Смесете ориза с тофуто, боровинките, ядките, сиренето, солта и черния пипер. Всичко се разбърква и се пълни в чушките.
Печете чушките в загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути или докато покафенеят.
За соса:
В малка тенджера или касерола на слаб огън смесете доматения сос и кафявата захар. Бъркайте, докато се сгъсти леко. Сервирайте чушките, полети с лъжица от соса.
Снимка: iStock
Опитайте още: