Меню

Овчарски гювеч със заливка

6 декември 2015 | 22:00 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
3-4 големи глави лук
1,500 кг червени чушки
1 люта чушка
1,500 кг домати
4 скилидки чесън
50 мл олио
сол, черен пипер на вкус
200 г сирене
За заливката:
1 кофичка кисело мляко
3-4 яйца
1 и половин супена лъжица брашно за сгъстяване
60 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

В тенджера загрейте добре олиото и добавете към него нарязаните на ситно лук и чесън. След като поомекнат се слагат нарязаните чушки, а след това и доматите. Когато зеленчуците са поомекнали се прехвърлят в тавичка или гювечета и към тях се добавя натрошеното сирене.

Разбърква се леко и се залива с яйчено-млечната смес. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Преди да сервирате поръсете ястието с нарязан магданоз.

Снимка: istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Шеф Токев ( преди 4 години )
Леле, с 1,500 кг червени чушки какъв гювеч ще се направи, леле
отговор Сигнализирай за неуместен коментар