Меню

Гъби с масло, лук и много подправки

7 февруари 2016 | 11:44 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
500 г гъби печурки, по-дребни

1 голяма глава бял кромид лук, нарязан на полумесеци

250 г масло

1 щипка сол

1 щипка джоджен

1 щипка розмарин

1 щипка чубрица

1 щипка черен пипер
30 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Пуснете котлона на средна температура. В дълбока тенджера или касерола сложете маслото да се разтопи. След това пуснете в него гъбите. Оставете за няколко минути да омекнат като разбърквате от време на време. 

Добавете лука. Разбъркайте го, за да се смеси с гъбите и маслото и оставете да се задуши. Бъркайте, за да не загори. Малко преди да е готово ястието, подправете с всички подправки и разбъркайте за последен път. 

Снимка: личен архив

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай