Меню

Ризото с патладжани, гъби и сметана

15 май 2017 | 11:19 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша ориз

1 патладжан

200 г печурки 

1 малко кубче масло

4-5 супени лъжици олио

1 чаша разтворен гъбен бульон

1 чаша готварска сметана

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

2 стръка пресен магданоз

пармезан за настъргване 

1 чаша бяло вино
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Сложете олиото в тиган, загрейте го на средна температура и запържете в него ориза, докато промени цвета си. Добавете виното и оставете да изври. Добавете разтворения бульон, сметаната и подправките. Разбърквайте непрекъснато ориза, докато поеме течностите. Намалете котлона.

През това време нарежете патладжана на по-ситно, а гъбите на едри парчета. Разтопете маслото в друг тиган и в него задушете зеленчуците. Смесете ги с ориза. Поръсете с пармезан и сервирайте ризотото горещо.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай