Меню

Печена риба със сос от гъби и сметана

5 януари 2016 | 15:34 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4-5 броя скумрии или риба по избор
1 лимон
1 връзка копър
1 бучка масло
600 г пресни гъби
50 мл вода
100-150 мл бяло вино
3-4 супени лъжици течна или заквасена сметана
сол, черен пипер
1 супена лъжица брашно
1 ч.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Рибата се почиства добре, овкусява се със сол и черен пипер отвън и отвътре. След това я напълнете с няколко резена лимон и стръкчета копър. Сложете рибата да се пече на скара или на фурна завита във фолио. През това време нарежете гъбите и ги задушете в маслото.

Добавете им виното, малко водичка и брашното. Бъркайте докато сосът се сгъсти. След това го махнете от котлона, оставете да се охлади за 5-7 минути и постепенно сложете сметаната и копъра. Когато рибата е готова се сервира в чиния и се залива със сос.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай