Меню

Риба с доматено-маслинена салца

12 юли 2015 | 14:35 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 бр. пъстърва или скумрия
4 големи домата
3 червени чушки
100 г маслини по ваш избор
сол, черен пипер
няколко листа босилек
няколко стръка лук и чесън
бучка масло
1 ч.20 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Рибата се овкусява отвън и от вътрешната страна със сол и черен пипер. Отделно в кухненски блендер се слагат зеленчуците и се пасират. С готовата салца пълним рибата и слагаме в тавичка с малко вода и масло.

Покриваме с фолио и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато е готова, махаме фолиото и печем още няколко минути, за да хване коричка. По желание може да изпечете рибата и на скара.

Рецептата е предоставен от Борис Колаксъзов.

Снимка: Istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай