Меню

Риба тон със сусам и уасаби

29 юли 2015 | 11:39 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
¼ чаша соев сос
1 супена лъжица мирин (японско сладко вино)
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици сусамово олио
1 супена лъжица оризов оцет
4 големи парчета филе от риба тон
½ чаша сусам
паста уасаби
1 супена лъжица зехтин
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

В малка купа смесете соевия сос, мирина, меда, сусамовото олио. Разделете сместа на две равни части. Разбъркайте оризовия оцет в едната част и оставете настрана като сос за потапяне.

Изсипете сусама в плитка чиния. Потопете филетата в останалата част от маринатата, след това плътно потопете в сусама, за да полепне.

Загрейте мазнината в чугунен тиган (ако имате такъв е препоръчително да е оребрен). Мазнината трябва да се загрее много силно. Пържете всяка пържола за около минута от всяка страна. Сервирайте с останалата част от соса плюс уасаби пастата.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай