Меню

Кюфтета от картофи и риба тон

13 август 2016 | 11:53 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 големи картофа
185 г риба тон от консерва (която е била в растително масло)
2-3 стръка зелен лук или една малка глава червен
1-2 чаша царевица от консерва
сол, черен пипер
1 голямо яйце
½  чаена чаша галета + още около чаша за овалването на кюфтетата
40 мин.

  • Порции: 6-7

Продукти
Приготвяне

Сварете картофите, след което ги намачкайте в купа. Към тях прибавете изцедената риба тон, нарязаният лук, сол, черен пипер, галетата, царевицата и яйцето. Разбъркайте добре. От получената смес оформете малки и плоски кюфтета.

Сипете в чиния галета и оваляйте всяко кюфте. В добре загрят тиган сложете малко количество зехтин и изпържете кюфтетата. Сервирайте със сос по ваш избор. 

Снимка: istock

Опитайте и:



Как бихте оценили рецептата?
Коментирай