Меню

Бърза рецепта за пържен ориз със скариди

6 август 2015 | 17:34 | Илияна Николова
5 от 4 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши неварен ориз
3 чаши вода
4 супени лъжици олио
1 чаша пресни бобови кълнове
½ чаша нарязан лук
1 и ½ чаши варени скариди
¼ чаша нарязан пресен лук
2 разбити яйца
1 чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка черен пипер
4 супени лъжици соев сос
¼ чаена лъжичка сусамово олио
45 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

В тенджера сложете водата да заври. Сложете в нея ориза. Намалете огъня, покрийте с капак и оставете да се вари 20 минути. Разбърквайте периодично. След като ориза се свари го изцедете и оставете да се охлади.

Загрейте голям дълбок тиган за около 2-3 минути. Когато е достатъчно горещ изсипете олиото в него. Добавете бобовите кълнове и лука. Разбъркайте добре за около 3 минути.

Смесете охладения ориз и скаридите (предварително сварени). Добавете ги в тигана заедно с разбитите яйца, солта, черния пипер, соевия сос и сусамовото олио. Разбъркайте добре. Оставете да се готви още 4-5 минути като разбърквате непрекъснато.

Сервирайте веднага.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай