45 мин.
-
Порции: 4-5
В тенджера сложете водата да заври. Сложете в нея ориза. Намалете огъня, покрийте с капак и оставете да се вари 20 минути. Разбърквайте периодично. След като ориза се свари го изцедете и оставете да се охлади.
Загрейте голям дълбок тиган за около 2-3 минути. Когато е достатъчно горещ изсипете олиото в него. Добавете бобовите кълнове и лука. Разбъркайте добре за около 3 минути.
Смесете охладения ориз и скаридите (предварително сварени). Добавете ги в тигана заедно с разбитите яйца, солта, черния пипер, соевия сос и сусамовото олио. Разбъркайте добре. Оставете да се готви още 4-5 минути като разбърквате непрекъснато.
Сервирайте веднага.
Снимка: iStock
Опитайте още: