Меню

Уханни питки с масло

25 април 2014 | 12:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 стръка целина
1/2 ч. ч. зехтин
2 яйца
200 мл прясно краве мляко
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
20 г жива мая
2 скилидки чесън
500 г брашно тип 500
2 стръка пресен копър
2 стръка пресен магданоз

Продукти
Приготвяне

Маята се разтваря в млякото, прибавят се няколко лъжици от брашното и щипка захар. Получената смес се разбърква до получаване на каша (квас). Оставя се да шупне за около 15мин. Квасът се разбърква с яйцата, зехтина и солта. Омесва се до меко тесто, като постепенно се прибавя останалото брашно. Покрива се с найлоново фолио и се оставя да втаса. Подправките се пасират със зехтина и чесъна до получаване на песто. Тестото се разточва на правоъгълник и се намазва с пестото. Увива се на руло. Нарязва се на триъгълници и се подрежда в предварително намазнена тава за печене. Триъгълните питки се намазват с яйце. Пече се на предварително загрята на 180 градуса фурна.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
titi ( преди 10 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
гери ( преди 10 години )
чудесни са , ще си ги направя
отговор Сигнализирай за неуместен коментар