Меню

Фокача с тиквички и босилек

17 ноември 2015 | 12:00 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
За две фокачи:
10 г (1/3 бучка) мая или 1 ч. л. суха мая
1 ч. ч. вода
200-220 г брашно ръжено, пшенично или бяло
1/3 ч. л. сол
1/2 тиквичка
1/2 домат
2 суп. лъж. зехтин
1 ч. л. пресен или сух босилек
60 мин.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

От продуктите за основата замесете меко тесто. Оставете 15-20 минути да втаса на топло място. Разделете на две. С ръце оформете две пити с дебелина около 0,5 см. Поставете върху тава, намазана с масло или покрита с хартия за печене.

Намажете обилно основата със зехтин. Наръсете равномерно босилека. Нарежете тиквичката и домата на тънки ленти и поставете върху тестото, като леко притиснете.

Печете на предварително загрята фурна около 20-25 минути (до зарозовяване) на 180 градуса.

Автор на рецептата и снимката: баба Ценка

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай