Домашен хляб с маслинова паста

18 март 2014 | 12:10 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
600 г брашно
4-5 с.л. маслинова паста
2 с.л. зехтин
1 пакетче мая суха, 7 грама
2 броя яйцa
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
200 мл вода топличка

Продукти
Приготвяне

Маята се разтваря в няколко с. л. топличка вода, като към нея се добавя и захарта. Брашното се пресява, по средата се прави кладенче и сместа с маята се изсипва. Добавят се яйцата и солта. От продуктите се замесва меко тесто, което се разделя на 4 или 5 топки (в зависимост колко охлювчета желаете – 4 или 5). От топките се правят фитилчета с дебелина около 2,5 см, които се намазват с маслинова паста и се навиват на руло. Оставя се малко разстояние, за да може да втаса добре тестото. Нареждат се в намаслена тавичка и се оставят около 60 минути да втасат. Хлябът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 минути. Наблюдавайте хляба и ако е необходимо го извадете малко по-рано или по-късно. След като се изпече, хлябът се изважда върху решетка, за да изстине. Намазва се с малко зехтин.

Автор: Виолета Шейтанова, www.merudia.bg

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай