Лесен царевичен хляб

17 април 2015 | 16:10 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаша царевично брашно
2 и ½ чаша прясно мляко
2 чаши пшеничено брашно
1 супена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица сол
2/3 чаша бяла захар
2 яйца
½ чаша зехтин/олио
2 ч.

  • Порции: 10-12

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. В малка купа смесете царевичното брашно с млякото. Оставете да престои около 5 минути. През това време намажете тавичка за печене с мазнината.

В голяма купа смесете пшениченото брашно, бакпулвера, солта и захарта. Смесете с царевичната смес, добавете яйцата и олиото/зехтина. Бъркайте, докато сместа стане гладка.

Изсипете я в подготвената тава.

Печете в предварително загрята фурна за около 30-35 минути или до готовност.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай