Разтопете чистото масло в микровълновата фурна за половин минутка. Пригответе корите и тавичката си. На дъното на тавата за печене поставете хартия за печене, така вашата вкусна баница няма да залепне.
Вземете първата точена кора /предварително намазана с малко от маслото/ и я поставете в тавичката. Поръсете със сирeнето/изварата и така продължете да редите намазаните кори до края. След това смесете останалата част от маслото /ако има такава/ с яйцата, които предварително сте разбили в купичка с вилица.
Докато бъркате яйцата, наливайте газираната вода. С получената смес може да залеете баницата, но преди това я разрежете на малки квадратчета, за да може сместа да попие навсякъде. Разпределете равномерно цялата смес и сложете своето кулинарно изкушение в предварително загрята фурна на 225 градуса. Печете внимателно до получаване на златист цвят. Вкусно, нали?
Автор на рецептата е Христина Александрова.