Меню

Лесна баница с лук и кайма

24 февруари 2015 | 11:10 | Илияна Николова
3 от 5 гласа
Добави в любими
1 пакет кори за баница
500 г кайма
1 глава лук
¼ чаша олио
1 и ½ чаена лъжичка сол
1 лъжичка черен пипер
1 ч.30 мин.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

Размесете каймата със солта и черния пипер. Нарежете лука на ситно и го смесете с каймата. Запържете каймата и лука в сгорещената на средна температура мазнина. Разбърквайте непрекъснато.

Подгответе една намазнена тавичка. Разстелете на дъното една част от корите. Останалата част от корите разделете на още две. Половината от запържената кайма разпръснете върху корите. Покрийте с втори пласт кори. Върху тях изсипете останалата кайма. Покрийте с последния пласт кори.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Забележка: По желание можете да увиете малки продълговати банички, вместо една цяла.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай