
-
Порции: 10
Сложете стафидите в коняк за няколко минути, за да поемат хубаво от алкохола. Настържете тиквата и я сложете в голяма купа. Към нея добавете захарта, канелата, ядките. Когато стафидите са поели от коняка може да ги добавите и към другите съставки. Разбъркайте всичко добре.
Разстелете корите. Вземете една кора, капнете върху нея малко разтопено масло/олио, сложете в единия й край от плънката и завийте. Корите се слагат в тавичка, предварително намазана с олио.
След като завиете и последната кора, намажете тиквеника с жълтък и го сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 20-30 минути. След като изстине може да го поръсите с пудра захар.
Рецептата е предоставен от шеф Борис Колаксъзов.
Снимка: личен архив
Опитайте още: