Меню

Топъл течен шоколад с коняк

4 януари 2016 | 17:33 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
470 милилитра прясно мляко
4-5 супени лъжици течен шоколад по ваш избор
няколко капки ванилова есенция
80 мл коняк
15 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

В касерола сложете 120 мл от прясното мляко и течния шоколад. Бъркайте сместа на бавен огън, за да се разтопи добре шоколадът. След това сложете ванилията, останалото мляко и отново разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.

Махнете касеролата от котлона, сложете коняка и разпределете топлия шоколад в чаши. По желание украсете с бита сметана и малко счукани ядки.

Снимка: Istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай