Меню

Конфитюр с ябълки и канела

19 юли 2018 | 06:10 | Михаела Лазарова
4 от 10 гласа
Добави в любими
1 кг ябълки
500 г захар
сокът на 1 лимон
1 пръчка канела
1 ч.

  • Порции: 3 буркана по 200 грама

Продукти
Приготвяне

Обелете ябълките, почистете ги от семките и ги нарежете на малки парченца. Сложете ги в тенджера и добавете към тях захарта, канелата и лимоновия сок. Варете на тих огън 30 минути, като през това време бъркайте непрекъснато.

Проверете конфитюра, който трябва да бъде гъст и лепкав. Поставете бурканите във фурна загрята на 100 градуса за няколко минути, за да се стерилизират. След това сложете конфитюра в тях, затворете ги плътно и обърнете с капаците надолу. Оставете ги така, докато се охладят.

Снимка: photl.com

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай