Меню

Най-добрият сос маринара

14 юли 2015 | 12:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
2 консерви домати, белени
200 мл доматено пюре
4 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
1 скилидка чесън, млян
1 чаена лъжичка сушен риган
1 чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка смлян черен пипер
6 супени лъжици зехтин
1/3 чаша ситно нарязан лук
½ чаша бяло вино
40 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

В блендер, кухненски робот или с помощта на пасатор смесете доматите, доматеното пюре, магданоза, чесъна, ригана, солта и черния пипер. Пасирайте, докато сместа стане гладка.

В голям тиган на средна температура запържете леко лука в зехтина за около 2 минути. Добавете доматения сос и виното. Оставете да къкри 30 минути на слаб огън. Разбърквайте от време на време.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай