Меню

Сос арабиата

21 юли 2015 | 12:16 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаена лъжичка зехтин
1 чаша ситно нарязан лук
4 скилидки чесън, млян
¾ чаша червено вино
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица пресен босилек, ситно нарязан
1 чаена лъжичка счукани люспи червен пипер
2 супени лъжици доматено пюре
1 супена лъжица лимонов сок
½ чаена лъжичка средиземноморска подправка (готов меланж)
¼ чаена лъжичка млян черен пипер
1 консерва белени домати на кубчета
2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
30 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Загрейте мазнината в голям тиган или тенджера на средна температура. Сотирайте лука и чесъна за около 5 минути.

Разбъркайте в тигана виното, захарта, босилека, червения пипер, доматеното пюре, сока от лимон, италианската подправка, черния пипер и доматите. Нека сосът да заври. Намалете котлона и оставете да къкри за 15 минути.

Накрая добавете магданоза и разбъркайте. Сосът е подходящ най-вече за макаронени изделия, но по желание може да се добави и към месни или зеленчукови ястия.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай