Пролетни рецепти с коприва и лапад

13 май 2015 | 16:16 | Илияна Николова
3 от 9 гласа
Добави в любими
Пролетни рецепти с коприва и лапад

Приготвяне

Зеленолистните зеленчуци са изключително полезни. Те носят на организма много хранителни вещества и то в големи количества.

Копривата и лападът са изключително богати на полезни микроелементи. Пролетта е моментът, в който можем да се насладим на здравословните им ползи.

В копривата, например, се съдържат деконгестанти, антихистамини и противовъзпалителни вещества. Консумацията на коприва намалява риска от Алцхаймер, артрит, астма, инфекции на пикочния мехур, бронхит, гингивит, подагра, камъни в бъбреците, множествена склероза и още един куп заболявания!

Лападът пък е богат на витамини и минерални соли, калий, магнезий, калций, желязо. Според народната медицина лападът може да лекува успешно кожни, чернодробни и хематологични заболявания.

Лападът ефективно облекчава още ревматизъм, туберкулоза, язва, кашлица и диабет.

За да се възползвате от всички полезни свойства на копривата и лапада си пригответе чудни пролетни рецепти с двата прекрасни зеленолистни зеленчука! Ето и нашите предложения:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай