-
Порции: 4
Начукваме и разтваряме гърдите. Овкусяваме със сол, черен пипер и настъргваме кората на лимона.
Поставяме вътре в гърдите лук, мента, девесил и завиваме месото във формата на роле. За да се запази формата, увиваме го с конец.
Загряваме тигана и запечатваме ролето от всички страни.
Слагаме го в тигана и добавяме бяло вино, за да редуцира соса.
След това връщаме ролето в соса, слагаме го в печката за 2 часа и половина, на 180-200 градуса.
Табуле:
Накисваме булгура за 30 минути във вряща вода. През това време кълцаме магданоза на ситно, белим доматите от люспите и махаме семките. Режем ги на дребни кубчета.
Измесваме вече набъбналия булгур с доматите и магданоза, овкусяваме с дресинг и лимон.
Дресингът се прави от лимон, зехтин, сол, черен пипер.
Оформяме в чиния салатата и нарязваме ролето на резени.
Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.
Вижте още: