Агнешко роле със салата табуле

31 март 2015 | 12:01 | Мария Дуковска
5 от 2 гласа
Добави в любими
800 г агнешки гърди 
2 стръка праз лук
1 лимон
200 г магданоз
2 домата
200 г булгур
сол, черен пипер, мента, девесил, бяло вино
3 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Начукваме и разтваряме гърдите. Овкусяваме със сол, черен пипер и настъргваме кората на лимона.

Поставяме вътре в гърдите лук, мента, девесил и завиваме месото във формата на роле. За да се запази формата, увиваме го с конец.

Загряваме тигана и запечатваме ролето от всички страни.

Слагаме го в тигана и добавяме бяло вино, за да редуцира соса.

След това връщаме ролето в соса, слагаме го в печката за 2 часа и половина, на 180-200 градуса.

Табуле:

Накисваме булгура за 30 минути във вряща вода. През това време кълцаме магданоза на ситно, белим доматите от люспите и махаме семките. Режем ги на дребни кубчета.

Измесваме вече набъбналия булгур с доматите и магданоза, овкусяваме с дресинг и лимон.

Дресингът се прави от лимон, зехтин, сол, черен пипер.

Оформяме в чиния салатата и нарязваме ролето на резени.

Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
teri ( преди 9 години )
Do koga 6te ka4vate kradeni razepti ot razni predavaniq toq e amatior.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар