Пилешки бутчета по рецепта на Гордън Рамзи

4 септември 2019 | 11:40 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
4 големи пилешки бутчета
бучка масло
2 супени лъжици сос Уорчестър
За маринатата:
1-2 люти чушки
3 скилидки чесън
половин чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка индийско орехче
прясно смлян черен пипер
малко сол
5-6 стръка мащерка
зехтин
2 ч.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смелете всички съставки в кухненски робот, а след това намажете добре пилешките бутчета. Оставете ги да престоят с маринатата, около час. След това в тиган загрейте малко масло и запържете леко бутчетата заедно със соса Уорчестър (около 10 минути).

Сложете ги в тавичка отново с малко масло и покрийте с фолио. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Накрая премахнете фолиото и запечете до образуването на коричка. Сервирайте с гарнитура от ориз или по ваш избор.

Снимка: istock

Вижта още: Най-добрите рецепти от топ готвачи


Как бихте оценили рецептата?
Коментирай