Меню

Питка с лимонада

27 декември 2015 | 12:41 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 малко шише лимонада 
4 яйца 
4 с.л. кисело мляко 
5 с.л. захар 
5 с.л. олио 
мая колкото орех

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Омесва се тесто, като маята се разбърква с малко захар и брашно. Оставете тестото да втаса за час и половина. След това направете 15 топчета и отново оставете да втасват. Правят се “възли”, които се нареждат на разстояние в тавата. Пече се , след като възлите изпълнят цялата тава. За една питка е достатъчно да се изпълни рецептата с половината продукти. Много сполучлива рецепта, дори и за начинаещи кулинари.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Данчо от жк"Мла ( преди 8 години )
Моето гадже е Таня Латинова,по прякор"Медената питка"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
geri ( преди 12 години )
emi tia receptata ne e za maloumni-purvo-s meda se maje pitkata i vtoro-spored teb kolko e bra6noto e za pitka-kato za pala4inki li????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
Петя ( преди 12 години )
Егаси рецептата! Питка с мед пък никъде не се споменава мед.Не пише колко брашно се слага.Малко шише лимонада-колко малко?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 1 rate down comment
живко ( преди 12 години )