
-
Порции: 10
Загрейте млякото в тенджера, докато започнат да се образуват мехурчета. След това свалете от огъня. Добавете ¼ от маслото и разбъркайте, за да се разтопи. Оставете да се охлади.
В голяма купа смесете 2 и ¼ чаши брашно, маята, захарта и солта. Разбъркайте много добре, за да няма бучки. Добавете водата, яйцето и млечната смес. Разбъркайте и накрая добавете остатъка от брашното. Омесете меко тесто.
Върху леко набрашнена повърхност го размесете с ръце в продължение на 5 минути. Покрийте тестото с влажна кърпа и оставете да почине за 10 минути.
Междувременно в малка купа смесете кафявата захар, канелата и останалото масло.
Разточете тестото на голям правоъгълник. Намажете го обилно с канелената смес. Поръсете със стафиди. Навийте тестото на руло, нарежете го на парчета с еднакъв размер и ги подредете в намазнена тавичка. Получават се малки рула, наподобяващи гнезда.
Покрийте рулата с кърпа, за да втасат повторно за около 30 минути. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 20-30 минути. Сервирайте след като се охладят.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: