Меню

Коледни канелени рула

9 декември 2014 | 16:30 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
¾ чаша прясно мляко
1 чаша масло, размекнато
3 и ¼ чаши брашно
1 кубче жива мая
¼ чаша бяла захар
½ ч.л. сол
¼ чаша вода
1 яйце
1 чаша кафява захар
1 супена лъжица канела на прах
½ чаша стафиди
1 ч.30 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте млякото в тенджера, докато започнат да се образуват мехурчета. След това свалете от огъня. Добавете ¼ от маслото и разбъркайте, за да се разтопи. Оставете да се охлади.

В голяма купа смесете 2 и ¼ чаши брашно, маята, захарта и солта. Разбъркайте много добре, за да няма бучки. Добавете водата, яйцето и млечната смес. Разбъркайте и накрая добавете остатъка от брашното. Омесете меко тесто.

Върху леко набрашнена повърхност го размесете с ръце в продължение на 5 минути. Покрийте тестото с влажна кърпа и оставете да почине за 10 минути.

Междувременно в малка купа смесете кафявата захар, канелата и останалото масло.

Разточете тестото на голям правоъгълник. Намажете го обилно с канелената смес. Поръсете със стафиди. Навийте тестото на руло, нарежете го на парчета с еднакъв размер и ги подредете в намазнена тавичка. Получават се малки рула, наподобяващи гнезда.

Покрийте рулата с кърпа, за да втасат повторно за около 30 минути. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 20-30 минути. Сервирайте след като се охладят.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 10 години )