Меню

Баклава с кокосови стърготини

20 декември 2014 | 16:00 | Мария Дуковска
3 от 2 гласа
Добави в любими
1 пакет кори около 500 г
600 г орехи
300 г масло
500 г захар
1 литър вода
половин пакетче канела
100 г кокосови стърготини
лимон
1 ч.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Правите захарен сироп с лимона, като лимонът се слага във вода и се вари до сгъстяване.

После взимате корите и отделяте всичките кори, лист по лист.

След това всяка кора се изважда, намазва се с масло, слага се кора, пак се маже с масло, орехи, кокосови стърготини и отгоре завършваме с 2 пласта кори, като всяка кора пак се маже обилно с масло. Нарязва се на парчета и се пече на 190 градуса за около 20-30 минути.

Важно: Не забравяйте, че когато се залива със сиропа, баклавата трябва да е студена, а сиропът горещ.

Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Цветан Попов.

Снимка: Thinkstock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
=/= ( преди 9 години )
kakav e nameka ? kato gledam v kakav sad e servirano ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар