Меню

Лесна ципура на фурна

6 декември 2015 | 12:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
3 броя риби Ципура
сол, черен пипер
За билковото масло:
50 г масло
няколко стръка копър
1 скилидка чесън
половин чили чушка  – по желание
30 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Загрейте добре тигана. С помощта на остър нож направете няколко разреза върху рибата. Овкусете я със сол и черен пипер. След това я сложете за няколко секунди в тигана, за да се запечата добре и от двете страни.

Прехвърлете ципурата в тавичка, сложете една бучка масло върху нея и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10 минути. Сервирайте със свежа салата от зеленчуци или гарнитура по ваш избор.

Забележка: Пригответе маслото като сложите всички съставки в кухненски блендер и ги смелите до получаване на хомогенна смес.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай