Меню

Сьомга със сос терияки

3 декември 2015 | 16:38 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
600 г филе от сьомга
сол, черен пипер
За соса терияки:
7 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици бяло десертно вино
3 чаени лъжички захар или 2 мед
чаена лъжичка настърган джинджифил
2-3 скилидки чесън
40 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

Нарежете рибното филе на парчета и ги овкусете със сол и черен пипер. Запържете ги добре в тиган с незалепващо покритие. Сервирайте със свежа салата от настъргани моркови, цвекло и ряпа. За финал добавете няколко щрихи със сос терияки.

Забележка: Пригответе соса като нарежете на ситно чесъна и джинджифила или ги смелите в кухненски блендер. Сложете ги в купичка, добавете останалите съставки и разбъркайте добре.

Рецептата е предоставена от Борис Колаксъзов.

Снимка: личен архив

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай