Хрупкави картофи с кожичка и подправки

12 декември 2017 | 07:00 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
500 г картофи
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
1 скилидка чесън, намачкан
1 щипка лют червен пипер
50 мл олио
2 супени лъжици галета
магданоз за поръсване
45 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Измийте картофите без да ги белите. Нарежете ги на полумесеци. Смесете всички подправки без пресния магданоз. Към подправките добавете галетата и олиото. Разбъркайте сместа. В нея оваляйте всички картофи, така че подправките да полепнат добре по тях. След това картофите се преместват в тава за печене. Пекат се около 30 минути на 220 градуса или до получаване на хрупкава коричка. Преди сервиране поръсете със ситно нарязан магданоз.

Още вкусни рецепти вижте на страницата ни във Фейсбук „Ръкохватки – лесни рецепти“

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай