Крем с ягоди, цедено мляко и извара

20 юни 2016 | 17:47 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
300 г пресни ягоди
200 г цедено кисело мляко
200 г моцарелена извара
200 мл течна сладка сметана
пудра захар на вкус, ако е необходимо
3 прахчета ванилия
60 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте течната сметана, докато стане на пухкава смес. Отделно разбийте цеденото кисело мляко заедно с изварата. След това добавете сметаната и ванилията и разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес.

В подходящи купички или чаши за сервиране, сложете няколко нарязани ягоди, след което ги покрийте с малко от крема. Отново сложете ягоди и завършете с крем. Украсете с плодове и по желание с настърган шоколад. Кремът трябва да се охлади за 20-30 минути в хладилник.

Снимка: iStock

Рецептата е предоставена от нашата читателка Йонка Кременска.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай