Хляб с моцарела и сушени домати в хлебопекарна

13 май 2016 | 16:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ¼ чаша вода, може и малко повече, ако е необходимо
1 чаена лъжичка захар  
¾ чаена лъжичка сол 
1 и ½ супена лъжица масло
1 и ½ чаша сирене моцарела – настъргано
1 и ½ супена лъжица нарязани сушени домати в зехтин
чаена лъжичка сушен босилек – по желание
3 чаши брашно
1 и ½ супена лъжица сухо мляко 
3 чаени лъжички суха мая
180 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В купа или в контейнера на пекарната комбинирайте всички съставки, като започнете от водата и постепенно добавяте към нея пресятото брашно, маята, подправките, доматите и сиренето. Разбъркайте ги добре и пуснете пекарната на програма за печене на хляб.

Снимка: iStock

Вижте още:

  • 10 от най-интересните рецепти за хляб
  • Как бихте оценили рецептата?
    Коментирай
    0 rate up comment 0 rate down comment
    читател ( преди 8 години )
    Явно авторката на статията никога не е виждала рецепта за приготвяне на хляб в хлебопекарна. Ако беше виждала щеше да знае, че необходимите продукти се дават в грамове.1 и 1/4 чаша вода и другите мерки не означават нищо при рецепта за хлебопекарна. Освен това хлебопекарните имат много програми - така че изречението: "Разбъркайте ги добре и пуснете пекарната на програма за печене на хляб." не означава нищо.
    отговор Сигнализирай за неуместен коментар