Пълнени тиквички с пилешко месо

Много вкусни

25.08.2016г. / 23 25ч.
Аз жената

3-4 средно големи тиквички 
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1-2 моркова
2 с.л. доматено пюре
микс от черен пипер 
½ връзка пресен магданоз
сол
зехтин
1 с.л. мед
соев сос

3-4 средно големи тиквички 1 глава лук 2-3 скилидки чесън 1-2 моркова 2 с.л. доматено пюре микс от черен пипер ½ връзка пресен магданоз сол зехтин 1 с.л. мед соев сос

Измийте и нарежете тиквичките на пънчета. Издълбайте ги като оставите 1 см дъно. Осолете ги  със сол и черен пипер и ги оставете да престоят половин час. През това време нарежете пилешкото на кубчета и го мариновайте в мед и малко соев сос.

Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковите на кубчета. Задушете зеленчуците в зехтин. След като омекнат добавете пилешкото заедно с маринатата и след това доматеното пюре. Преди да свалите плънката от котлона, добавете ситно нарязания магданоз.

Напълнете тиквичките и ги наредете в тавичка, в която предварително сте сложили на дъното малко вода и зехтин. Запечете тиквичките в предварително загрята на 180°C фурна, за около 30-35 мин. 

  • Може да сервирате тиквичките с чеснов сос;
  • За да избегнете киселината от доматите, добавете една чаена лъжичка кафява захар;
  • От издълбаната част на тиквичките може да направите кюфтета или да ги добавите в плънката за баница;

Снимка: Анатолий Попов

Коментирай