3-4 средно големи тиквички 1 глава лук 2-3 скилидки чесън 1-2 моркова 2 с.л. доматено пюре микс от черен пипер ½ връзка пресен магданоз сол зехтин 1 с.л. мед соев сос
Измийте и нарежете тиквичките на пънчета. Издълбайте ги като оставите 1 см дъно. Осолете ги със сол и черен пипер и ги оставете да престоят половин час. През това време нарежете пилешкото на кубчета и го мариновайте в мед и малко соев сос.
Нарежете лука и чесъна на ситно, а морковите на кубчета. Задушете зеленчуците в зехтин. След като омекнат добавете пилешкото заедно с маринатата и след това доматеното пюре. Преди да свалите плънката от котлона, добавете ситно нарязания магданоз.
Напълнете тиквичките и ги наредете в тавичка, в която предварително сте сложили на дъното малко вода и зехтин. Запечете тиквичките в предварително загрята на 180°C фурна, за около 30-35 мин.
Снимка: Анатолий Попов