Хрупкав хляб с чесън и кашкавал

Лесен за приготвяне

09.09.2016г. / 12 10ч.
Аз жената
1 хляб
кашкавал
50 г разтопено масло
5-6 скилидки чесън
магданоз
сол

1 хляб кашкавал 50 г разтопено масло 5-6 скилидки чесън магданоз сол

Нарежете хляба на филийки без да го прерязвате до долу. След това внимателно го срежете по същия начин по дължина, за да се получат квадратчета. Нарежете кашкавала на не много дебели квадратчета. Във всеки резен сложете от парченцата кашкавал. Разтопете маслото и добавете към него нарязания на ситно магданоз и пасирания чесън.

Сложете хляба във фолио за печене, като отстрани направете борд, за да може всичко, което изтича от него при печенето да попие в долната кора. Намажете хляба с чесновото масло и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато се получи хубава златиста коричка.

Снимка: Анатолий Попов

Коментирай