Брауни с орехи

Лесно за приготвяне

13.09.2016г. / 12 10ч.
Аз жената
150 г млечен шоколад
80 г орехи
80 г светли стафиди
8 с.л. брашно
3 яйца
125 г краве масло
10 с.л. захар
1 капсула ром
бакпулвер

За глазурата:
3 белтъка
1 ч.л. кристална захар
1 ч.л. пудра захар

150 г млечен шоколад 80 г орехи 80 г светли стафиди 8 с.л. брашно 3 яйца 125 г краве масло 10 с.л. захар 1 капсула ром бакпулвер За глазурата: 3 белтъка 1 ч.л. кристална захар 1 ч.л. пудра захар

Разбийте яйцата и захарта. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня заедно с маслото. След това добавете разтопения шоколад при яйчената смес и разбъркайте добре. Пресейте брашното и бакпулвера и ги прибавете към останалите съставки. Последни сложете орехите и стафидите. Получената хомогенна смес трябва да изсипете в тавичка покрита с хартия за печене.

Изпечете браунито в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути. Извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине. Намажете го с разбити на сняг белтъци.

    За да направите глазурата в купа разбийте белтъците първо на ниска степен, след това засилете миксера на най-високата. Добавете първо пудрата захар и след определено време добавете и захарта на кристали. След като белтъците стегнат са готови.

     

    Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай