150 г млечен шоколад 80 г орехи 80 г светли стафиди 8 с.л. брашно 3 яйца 125 г краве масло 10 с.л. захар 1 капсула ром бакпулвер За глазурата: 3 белтъка 1 ч.л. кристална захар 1 ч.л. пудра захар
Разбийте яйцата и захарта. Начупете шоколада и го разтопете на водна баня заедно с маслото. След това добавете разтопения шоколад при яйчената смес и разбъркайте добре. Пресейте брашното и бакпулвера и ги прибавете към останалите съставки. Последни сложете орехите и стафидите. Получената хомогенна смес трябва да изсипете в тавичка покрита с хартия за печене.
Изпечете браунито в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 30 минути. Извадете сладкиша от фурната и го оставете да изстине. Намажете го с разбити на сняг белтъци.
Снимка: Анатолий Попов
Опитайте още: