1 голяма консерва боб 2 големи моркова 2 скилидки чесън 1 връзка пресен лук 100 г галета или натрошен стар хляб 1 и 1/2 ч.л. кимион зехтин черен пипер сол 1/2 връзка магданоз
Морковите се обелват и настъргват на едро ренде, след което се задушават в малко зехтин докато омекнат. Когато са готови може да прибавите към тях и нарязания на ситно лук. Отцедете боба и го пасирайте в блендер. След като се получи гладко пюре може да го прехвърлите в голяма купа.
Прибавете галетата, морковите и лука, стрития чесън, подправките и нарязания магданоз. Разбъркайте добре сместа, покрийте с фолио и оставете за 30 мин. в хладилника да стегне.
След това оформете кюфтета, които подредете върху намазана със зехтин и покрита с пергаментова хартия тава. Върху всяко кюфте капнете по 2-3 капки зехтин. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност (около 20 минути).
Снимка: Анатолий Попов
Опитайте още: