Кюфтета от тиквички и козе сирене

Една интересна рецепта

05.05.2019г. / 05 30ч.
Аз жената
1 голяма тиквичка
50 г  козе сирене
2 скилидки чесън
2 яйца
2 с.л. галета
1/2 връзка копър
1 бакпулвер
черен пипер

За чесновия сос:

3 с.л. майонеза
4 с.л. цедено кисело мляко
1/2 връзка копър
1 ч.л. зехтин
3 скилидки пресован чесън

1 голяма тиквичка 50 г козе сирене 2 скилидки чесън 2 яйца 2 с.л. галета 1/2 връзка копър 1 бакпулвер черен пипер За чесновия сос: 3 с.л. майонеза 4 с.л. цедено кисело мляко 1/2 връзка копър 1 ч.л. зехтин 3 скилидки пресован чесън

Тиквичките се обелват, настъргват се и се оставят за около час, за да им се отцеди водата. След това прибавете към тях наситнения чесън, яйцата, бакпулвера, галетата, натрошеното сирене и ситно нарязания копър. Всичко се разбърква добре.

С помощта на лъжица оформете кюфтета. Сложете ги в тавичка върху хартия за печене в предварително загрята на 220°C фурна. Когато придобият златист цвят може да сервирате с чесновия сос.

Снимка: Анатолий Попов

Вижте още:

Коментирай