Печена риба в хартия с подправки

Лесна и бърза рецепта

02.05.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
2 цели пъстърви, почистени или друга ваша любима риба
1 голяма глава лук 
зехтин 
сол 
хартия за печене

сухи подправки:
бял пипер 
копър 
магданоз 
босилек 
естрагон 
дафинов лист 
карамфил 
маточина 
риган 
розмарин 
мащерка

2 цели пъстърви, почистени или друга ваша любима риба 1 голяма глава лук зехтин сол хартия за печене сухи подправки: бял пипер копър магданоз босилек естрагон дафинов лист карамфил маточина риган розмарин мащерка

Рибата се измива добре и се овкусява със сол и зехтин отвътре и отвън. Поставя се в хартия за печене. Сухите подправки се смесват и се поръсват от двете страни на рибата.

Върху нея наредете нарязания на кръгчета лук. Завийте рибата като бонбон и поставете в тавичка. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност. Сервирайте с гарнитура по ваш избор или със свежа салата.

Снимка: Анатолий Попов

Опитайте още:

Коментирай