Банички с картофи и сирене

Интересен вкус

15.08.2017г. / 09 30ч.
Аз жената
1 пакет кори за баница
400 г козе сирене
4 картофа
1 скилидка чесън
1/2 връзка магданоз
черен пипер, сол
4 яйца
100 г кисело мляко
1 с. л. зехтин
сусам за поръсване

1 пакет кори за баница 400 г козе сирене 4 картофа 1 скилидка чесън 1/2 връзка магданоз черен пипер, сол 4 яйца 100 г кисело мляко 1 с. л. зехтин сусам за поръсване

Измийте картофите без да ги белите и ги сварете. След като се охладят,  може да премахнете обелките им и да ги настържете на едро. Нарежете на ситно магданозът, чесъна пресовайте, а сиренето натрошете на едро. Всичко се разбърква внимателно и се овкусява с черен пипер и сол, ако ви се стори, че не е достатъчно солено. 

Отделно комбинирайте три от яйцата, зехтинът и киселото мляко и разбъркайте добре. 
Точените кори се нарязват на дълги триъгълници, като в основата на всеки поставете от картофената плънка и залейте с малко от яйчената смес. Навиват се на руло, а в края всяко се намокря леко, за да слепне.

Подредете баничките в тавичка и намажете всяка с разбито яйце и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.

Снимка и рецепта Анатолий Попов. 

Вижте и:

Тутманик със сирене и кашкавал

Баница с точени кори

Коментирай