1 пакет кори за баница 400 г козе сирене 4 картофа 1 скилидка чесън 1/2 връзка магданоз черен пипер, сол 4 яйца 100 г кисело мляко 1 с. л. зехтин сусам за поръсване
Измийте картофите без да ги белите и ги сварете. След като се охладят, може да премахнете обелките им и да ги настържете на едро. Нарежете на ситно магданозът, чесъна пресовайте, а сиренето натрошете на едро. Всичко се разбърква внимателно и се овкусява с черен пипер и сол, ако ви се стори, че не е достатъчно солено.
Отделно комбинирайте три от яйцата, зехтинът и киселото мляко и разбъркайте добре.
Точените кори се нарязват на дълги триъгълници, като в основата на всеки поставете от картофената плънка и залейте с малко от яйчената смес. Навиват се на руло, а в края всяко се намокря леко, за да слепне.
Подредете баничките в тавичка и намажете всяка с разбито яйце и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.
Снимка и рецепта Анатолий Попов.
Вижте и: