Кестените се измиват, подсушават, срязва се кората им на кръст с помощта на нож и се варят около 15 минути. Обелват се още докато са горещи. По този начин по-лесно се отстранява ципата.
Пилешките гърди се срязват на половина, така че да се оформи джоб. Подправят се със сол и черен пипер. Във всяко филе се слагат по 3-4 кестена (в зависимост от големината на кестените и филето), като могат и леко да се натрошат с ръце.
Пилешките гърди се „зашиват“ с помощта на клечки за зъби.
Намазват се с разтопено масло и се пекат в във фурна за около 20 минути на 190 градуса.
По желание предварително пълнените гърди могат да се овалят в брашно и яйце и да се запържат леко преди да се запекат, но аз лично предпочетох първия, по-здравословен вариант.
Рецептата е публикувана в блога merudia.bg.
Опитайте още: