Меню

Пуйка със зеленчуци

28 декември 2012 | 10:40 | Аз жената
5 от 2 гласа
Добави в любими
пуешко месо – 1 кг или колкото имате 
(според месото може да увеличите или намалите останалите продукти)
гъби – 300 г
моркови - 2 бр.
праз лук – 1 стрък
булгур – 1 ч. ч.
целина – 1 глава
целина - листа
подправки: сол
червен пипер
босилек
розмарин
джоджен

Продукти
Приготвяне

Пуйката се сварява със сол и подправки (дафинов лист, зърна черен пипер). Трябва да се вари няколко часа. Маха се пяната и след като поизстине се обезкостява. Месото се накъсва и се слага в тава. Междувременно в тенджера с малко олио се задушават гъбите и морковите, после се добавя праз лукът, целината и булгурът. Като се посварят се пресипват в тавата, заедно с бульона, в който е вряла пуйката.

Поръсва се с подправките и се слага във фурната да се запече.

Става много вкусна, защото се готви с продукти, с които се храни. Ако ви е жал за пуйката, може да сготвите и само градината – пак е много вкусно.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай