Меню

Картофена запеканка със сирене и масло

14 август 2014 | 14:20 | Илияна Николова
4 от 1 гласа
Добави в любими
4 големи картофа
¼ чаша масло
1 супена лъжица лук, нарязан на ситно
1 чаена лъжичка сол
½ чаена лъжичка сушена мащерка
1/8 чаена лъжичка черен пипер
1 чаша настъргано краве сирене (или кашкавал по избор)
1 супена лъжица пресен магданоз, нарязан на ситно

Продукти
Приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгове. Подредете ги в намазнена тавичка на два реда. В нагорещен тиган разтопете маслото. Разбъркайте го с лука, солта, мащерката и черния пипер, докато лукът омекне.

Полейте картофите със сместа. Покрийте с фолио и печете за около 45-50 минути на 200 градуса. Когато картофите омекнат и се запекат, поръсете със сиренето (кашкавала) и магданоза. Оставете да се допече без фолиото за още 15 минути или докато сиренето добие загар.

Време за приготвяне: 1 час и 30 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай