Меню

Супа с телешко и леща

5 февруари 2018 | 06:05 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
500 грама телешко месо
1 глава целина
2 моркова
1 голяма глава лук
7 скилидки чесън
вода или телешки бульон
400  г пасирани домати
1 чаена чаша леща
чаена лъжичка риган
чаена лъжичка розмарин
сол, черен пипер
олио

Продукти
Приготвяне

Нарежете месото на малки парченца и го запържете до златисто в малко мазнина. Към него добавете нарязаните лук, моркови, чесън и целина. Когато зеленчуците поомекнат долейте вода или предварително сварен телешки бульон, както и лещата, ригана и розмарина.

Накрая се слагат пасираните домати, сол и черен пипер.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай